shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 21.08.2019 г.
ekip7-small-2019-8-21.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
За месец и половина Разград почти напълни контейнера за пластмасови капачки
04 February 2019

Десетки жители на Разград проявяват съпричастност и ежедневно допълват с пластмасови капачки монтирания до Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ специално за тази цел контейнер.

Съоръжението бе поставено там в края на декември, когато областният център се включи официално в кампанията за събиране на капачки по предложение представителите на сдружение „Аз вярвам и помагам“ тук – семейство Дочка и Свилен Иванови.


04_02_2019_kapachki.jpgЗа по-малко от месец и половина контейнерът почти се е напълнил, което показва че в лудогорието все още има будни, милосърдни и активни граждани.

Припомняме, че със средствата от рециклирането на капачките ще бъде закупена медицинска апаратура за най-голямото отделение по неонатология в СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов“ – Варна и за едно от най-важните отделения за детска хирургия в МБАЛ „Св. Анна“ в морския град.

Хубавото е, че активни в инициативата тук се оказаха дори децата и учениците, които събират капачките от изпитите през деня газирани напитки и минерална вода и ежедневно допълват контейнера. Така, капка по капка, в контейнера вече стана вир.


Шенол АХМЕДОВ