shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 21.08.2019 г.
ekip7-small-2019-8-21.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Глоби и порицание по радиото за разградчани, били фенове на „Дунав“-Русе
04 February 2019

С административни наказания се отърваха петимата разградачни, които на 2 април 2017 година нападнаха и биха фенове на „Дунав“-Русе в градинката пред поликлиниката.

Хората бяха дошли да гледат на живо мача „Дунав“- „Славия“, който се игра на „Лудогорец Арена“, два часа преди началото на срещата обаче станаха жертва на тежка агресия.


04_02_2019_fenove.jpgСлед като сигнализираха в полицията, че са били бити от неизвестни лица, в хода на образуваната проверка по случая и проведените оперативно-издирвателни действия извършителите бяха открити.

Близо две години след случилото се, 44-годишният Йордан Йорданов, 40-годишният Боян Бонев и учениците Цонко Иванов /18 г./, Мартин Кръстев /18 г./ и Константин Иванов /17 г./

се изправиха пред Районен съд – Разград по обвинения в нанасяне на леки телесни повреди по хулигански подбуди. Йордан, Боян и Цонко са отговаряли за нападение на повече от едно лице.

Не двама, както бе съобщено след случилото се, а трима са били пострадалите тогава, става ясно от решението, постановено от съдия Доротея Иванова.

Освен 28-годишния Веселин Бонев и 35-годишния Музафер Мустафов, под ударите на разградчани попаднал и Р.К.Р., чиито имена не успяхме да разберем.

Според публикувания на сайта на Районния съд-Разград съдебен акт, най-леко от тях се е разминал Веселин – с болка и страдание, без разстройство на здравето.

Музафер обаче е бил с кръвоизлив на склерата и кръвонасядания около окото, както и с травми на мишниците и коляното, които увреждания „обусловили временно разстройство на здравето, неопасно за живота“.

Най-тежки са били последствията за третия пострадал - Р.К.Р, който се сдобил с фрактура на ребро.

За акта на агресия, провокиран единствено от цвета на фланелките и шалчетата на русенци, петимата нападатели са освободени от наказателна отговорност, като вместо това са им наложени административни наказания.

За Йордан Йорданов и Боян Бонев случаят приключва с глоба от по 1200 лева. Тримата ученици пък, които тогава били непълнолетни, но са разбирали свойството и значението на извършеното и са можели да ръководят постъпките си, получават „обществено порицание“ - прочитане на съдебното решение по Радиовъзел – Разград.

Петимата ще трябва да платят по сметка на ОД на МВР-Разград 222.18 лева разноски по досъдебното производство.

В полза на държавата съдът е решил да отнеме част от веществените доказателство – два метални бокса и 40-сантиметрова гумена палка. Двете шалчета с надпис „Дунав-Русе“,които също са били иззети в помощ на разследването, ще бъдат върнати на собствениците им.

Решението може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Разград.

Припомняме, че този инцидент се случи скоро след като фенове на „Дунав“ запалиха шалчета на „Лудогорец“ при един от домакинските ни мачове.

Мила КЮЛЮМОВА