shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 21.08.2019 г.
ekip7-small-2019-8-21.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Започна основен ремонт на детска ясла „Звездици“
04 February 2019

В петък кметът Валентин Василев и заместничката му Галина Георгиева направиха символична първа копка на ремонта на детска ясла „Звездици“ в Разград. Детското заведение е един от обектите, включени в проекта „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на град Разград“, който е на обща стойност 9 897 137.19 лева.


04_02_2019_iasla_5.jpgИзпълнител на строително-ремонтните дейности е фирма „САВ – Разград“ ООД, което в момента строи физкултурния салон на Езиковата гимназия, първият започнат обект по проекта. Строителният контрол ще се осъществява от „Агенция Стройконтрол“ -ВТ“ ЕООД – Велико Търново.

Предстои детската ясла да бъде реконструирана и обновена, ще бъдат изпълнени мерки за енергийна ефективност, сред които и топлинно изолиране на външните стени и таванската плоча, нова PVC дограма, подмяна на съществевуща отоплителна инсталация, архитектурни работи по санитарно поддържане /мазилки, шпакловки, боядисване на стени/, възстановяване и рехабилитация на прилежащо дворно пространство и монтаж на съоръжения за игра, изграждане на достъпна архитектурна среда. След края на ремонтните дейности в яслата ще бъде доставено нво оборудване и обзавеждане.

По време на церeмонията кметът Василев съобщи, че в новия общински бюджет са предвидени 100 000 лева за изграждане на детска площадка в близост до яслата, с което тя ще добие завършен вид. Той уточни, че предстои да стартират ремонтните дейности и в другите обекти, включени в проекта: детските градини „Славейче“, „Райна Княгиня“, „Зорница“, „Митко Палаузов“, „Шестте ястребинчета“, „Незабравка“ и „Приказка“, детска ясла „Слънчево детство“, ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ и ОУ „Н.Й.Вапцаров“.


Димитър КИРИЛОВ