shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 21.08.2019 г.
ekip7-small-2019-8-21.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Разградският театър изригва с култови постановки
08 February 2019

Нови мюзикъли, спектакли и концерти със звездно участие подготвя Театрално-музикалният център в Разград, съобщи директорът на културния институт Тодор Мадолев.

Сред амбициозните проекти е мюзикъл на фолклорна основа по „Змейова сватба“ на Петко Тодоров, който е озаглавен „Мене, мамо, змей ме люби“. Проектът ще стъпи върху популярни народни песни, които ще бъдат вплетени в музикалната партитура.


08_02_2019_teatar.jpg„Залагаме на сериозен творчески състав. На този етап нямаме потвърждение за ролята на змея, поканили сме Калин Врачански, другите варианти са Филип Аврамов и Атанас Сребрев. Своето съгласие за участие е дала Петя Буюклиева“, разказа Мадолев.

Либретото е на поетесата Иглика Пеева, в музикалната подготовка се включва народната певица от ансамбъл „Филип Кутев“ Радостина Йовкова.

В мюзикъла ще участват младите актьори от трупата на разградския театър от класа на проф. Александър Илиев, който ще направи пластиката.

Идейно се работи по още един мюзикъл, посветен на 30-годишнината от началото на демократичните промени, с участието на дует „Авеню“. Музикалната тежест пада върху Левон Манукян, който стана ръководител на музикалните проекти на Театрално-музикалния център.

Подготвя се и нов спектакъл в чест на композитора Александър Бръзицов. В него ще участват певците Орлин Горанов и Камелия Тодорова, които са основните изпълнители на песните, създадени от маестрото.

Паралелно с подготовката на музикалните проекти не изостава работата по нови театрални постановки. В момента артистите репетират спектакъла „Седемте Снежанки“, предназначен за тийнейджърската аудитория, с участието на Богдан Томов.

В същото време започва турне в страната с представлението „Аламинут на живо“, което ще се адаптира за всяко населено място със скечове за местните събития.

Отделно се чака отговор от Юлиян Вергов за поставяне на планирания спектакъл „Търновската царица“.

„Цялата ни продукция се радва на добър прием, публиката се върна. Получих писмо от един зрител, който пише, че имаме балансиран репертоар и че толкова пълни салони отдавна не е имало в Разград“, каза Тодор Мадолев.

Директорът на културния институт допълни, че се подготвят нови синтетични спектакли с участието на певците и танцьорите от сцена „Назъм Хикмет“. Репертоарът ще продължи да се обогатява с проекти с балканска музика и естрадни програми.

Културният институт има покани за гостувания в Германия , Румъния и Македония.

„Целта е да издигаме авторитета на Театрално-музикалния център, да привличаме нови публики като залагаме на качествени нови заглавия, което се оценява от зрителите“, допълни Мадолев.


Антония ДИМИТРОВА