shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 21.08.2019 г.
ekip7-small-2019-8-21.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Група студенти от Одрин пристигат на посещение в Разград
08 February 2019

25 студенти от Одрин, Република Турция, пристигат на посещение в област Разград днес. Те са доброволци по проект, свързан с младежки дейности.

В продължение на 7 дни младите хора от съседна Турция ще посетят учебни заведения в Разград, Исперих и Самуил, ще имат творчески дискусии с участници в извънкласни форми на обучение, срещи със свои връстници от Филиал Разград на РУ „Ангел Кънчев“, посещения на социални услуги, срещи с представители на институции.


В програмата им са включени и посещения на туристически забележителности в региона.

Визитата на групата студенти е част от доброто сътрудничество между областите Разград и Одрин след подписаната в края на 2017 г. Декларация за сътрудничество и съвместна дейност между двете администрации. Като част от това сътрудничество миналата година близо 700 жители на Разградска посетиха безплатно за тях съседна Турция, голяма част от тях са млади хора, които се запознаха с културното многообразие в региона.

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен домакинства на групата турски студенти съвместно със Сдружение „Младежки форум 2001-Разград“ и Сдружение „Център за съзидателно правосъдие“.

За настаняването на гостите от Одрин бе оказано съдействие от Община Разград и ръководствата на всички институции – образователни, културни и спортни, – които бяха включени в програмата. Областният управител изказва благодарност на всички институции, които оказаха подкрепа в организиране на посещението.