Търсене

Начало Спорт Кампаняро може да заиграе в бразилски отбор
Кампаняро може да заиграе в бразилски отбор
11 February 2019

Освободеният от „Лудогорец“ футболист Густаво Кампаняро вече си е уредил нов отбор. Халфът ще играе в бразилския „Чапекоензе“, който стана световноизвестен след трагедията, при която през 2016 година загинаха голяма част от футболистите му.


11_02_2019_kampaniaro.jpgСпоред медиите в Бразилия „Чапекоензе“ очаква пристигането на документите на играча, както и няколко корекции в договора, след което ще обяви привличането на Кампаняро. В следващите няколко дни бразилецът ще мине медицински прегледи и ще подпише договор.

26-годишният Кампаняро се раздели с „Лудогорец“ по време на зимната подготовка. Неговият договор изтичаше през лятото, а освен това той трудно можеше да се пребори за титулярно място.

През есента Кампаняро изигра 16 мача в Първа лига, в които не успя да се разпише.

След напускането на „Лудогорец“ Густао Кампаняро се сбогува много емоционално с клуба и съотборниците си чрез пост в социалните мрежи, като благодари на всички и сподели, че независимо къде ще го отведе кариерата му, винаги ще остане фен на отбора.

„Преживях три сезона на много работа, постижения и също толкова много радост. В България се сдобих с много нови приятели. Научих се да уважавам нова култура. Днес съм освободен от „Лудогорец“, но съм убеден, че съм направил всичко по силите си и съм дал всичко от себе си за доброто на този клуб. Почитах тази фланелка от началото до края. Преминавам към новите предизвикателства в моята кариера още по-мотивиран. Благодаря, „Лудогорец“! Ще остана фен на отбира, където и да отида“, написа Кампаняро.