shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 21.08.2019 г.
ekip7-small-2019-8-21.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
3200 евро ще струва религиозния хадж до Мека и Медина тази година
11 February 2019

3200 евро или 6400 лева е вече цената за мюсюлманите, които искат да се включат в религиозния хадж за 2019 година, да посетят светите места, по които е живял и проповядвал пророка Мохамед и да получат титлата хаджия, съобщиха за „Екип 7“ от Районно мюфтийство-Разград.


11_02_2019_meka.jpgВ солидната сума влизат самолетните билети до градовете Мека и Медина, билетите за междуградски транспорт, хотел с осигурена закуска и вечеря. Обезпечени са още издаването на виза за Саудитска Арабия, таксите за палатки при изпълнения на обреди извън градовете, както и билети за посещение на исторически и религиозни обекти в страната.

Тези които имат възможности и искат да дадат ритуален курбан в светите земи, която услуга предоставя Ислямската банка за развитие, трябва да платят 140 долара.

Видно от финансовите измерения на религиозния хадж все по-малко мюсюлмани ще могат да си позволяват да посетят земите на Мохамед, освен ако не ги финансират роднини от чужбина. Според Свещения Коран обаче всеки истински мюсюлманин трябва поне веднъж в живота си да посети Мека и Медина, стига финансовото му състояние да го позволява, а хаджълък с пари назаем е неприемлив.

 

Шенол АХМЕДОВ