Търсене

Начало Новини Изоставен имот в Разград се превръща в нерегламентирано сметище
Изоставен имот в Разград се превръща в нерегламентирано сметище
11 February 2019

Изоставен имот в Разград е на път да се превърне в нерегламентирано сметище. За проблема сигнализира Станка Добрева, която живее в кооперацията на ул. „Проф. Димитър Ненов“ №47.

Жената разказа, че собственикът на парцела, който се намира непосредствено до жилищната им сграда, от години е в Германия, а от къщата му останали само руини, тъй като била разграбена и разкулачена от крадливи бригади.


11_02_2019_bokluci-1.jpgТочно пред мястото има контейнер за смет, който редовно се препълва, а всичко което не побере удобно се хвърля в изоставения парцел – от строителни отпадъци до пепелта от печките.

По думи на Добрева камионът на фирмата за сметоизвозване прибира само боклука от кофата, мизерията около нея обаче си остава.

Казаха ако искам, да си платя 150 лева, за да докарат контейнер?! По-рано работех в общинско предприятие, затова реших да звънна на познати бивши колеги, включително и от чистотата. Уж изпратиха някакъв камион, той само минал и заминал, разбрах от съседите. Ако не се обърне внимание на този проблем, ден след ден там ще се натрупа сметище. Това все пак е една от главните пешеходни и пътни артерии, които свързват жк „Орел“ с центъра на града, мисля че не бива да се допуска подобно нещо, алармира жената.