Търсене

Начало Новини Бейби бум в детската градина в Гецово
Бейби бум в детската градина в Гецово
11 February 2019

На фона на постоянно намаляващия брой на децата в населените места, има една селска детска градина, в която по една или друга причина е налице явлението бейби бум. След закриването на детските заведения в Осенец, Дряновец и Балкански, малчуганите бяха насочени към ДГ „Здравец“ в Гецово. В момента списъчният състав е 37 деца. Проблемът е, че за тях се грижат едва 2 учителки и две жени, помощен персонал.


11_02_2019_gecovo-1.jpgТъй като градината е средищна, всяка сутрин една от учителките е в автобуса за вземане на децата от трите села. През това време за тези от Гецово се грижи една леля, която освен това има задължение да пали печката на дърва, да готви и има реален риск за здравето и живота на 2-3-годишни човечета.

Това разказаха в петък група родители, които пожелаха чрез „Екип 7“ да благодарят на ръководството на Община Разград за своевременната намеса за решаване на проблема. В новия бюджет щатното разписание за ДГ „Здравец“ е увеличен от 4 на 8 души. Вече е наета една жена за помощен персонал. Остават обаче незаети още две учителски места и едно за леля. Тъй като свободните места още не са обявени в Бюрото по труда, родителите се надяват настоящата публикация да провокира интереса на търсещи работа в сферата на предучилищната педагогика. Те се надяват да се намерят и средства – от Общината и от спомоществователи, за ремонт на амортизираната сграда на градината, която е построена през 1979 година.


Димитър КИРИЛОВ