Търсене

Начало Спорт 120 деца ритаха футбол в турнир „Апостола“
120 деца ритаха футбол в турнир „Апостола“
11 February 2019

В петък ОУ „Васил Левски“ и спортният клуб към училището, със съдействието на ОС на БФС и Регионалното управление на образованието в Разград, организираха традиционния турнир „Апостола“, посветен на 146-годишнината от гибелта на Васил Левски.

Участваха отбори в две възрасти: родени 2008/ 2009 г. / 3-4 клас, четири отбора/, и родени 2006/ 2007 година /5 и 6 клас, 6 отбора/.


11_02_2019_apostol-2.jpgВ по-малката възраст се явиха 4 отбора, като системата бе на елиминиране в две срещи. Отборът на ОУ „Васил Левски“ победи отбора на ОУ „Отец Паисий“ с резултат 2:0. В другата среща отборът на ОУ „И. С. Тургенев“ победи този на ОУ „Н.Й. Вапцаров“ с резултат 6:1. Така на финала се срещнаха двата най-добри отбора - на ОУ „И. С,Тургенев“ и ОУ „Васил Левски“. Децата на „Тургенев“ се наложиха с резултат 3:1. Поради недоглеждане обаче в състава на победителите бе допуснат състезател от по-горна възраст, който реши мача като реализира два гола. Това предизвика недоволство на родители, което хвърли сянка върху прекрасно организирания турнир с отличното съдийство на Радослав Алексиев и Мариян Щерев. В крайна сметка резултатът от финала бе анулиран и победата бе присъдена на малките футболисти на ОУ „Васил Левски“. Те получиха и купата за първо място. Купи за две трети места бяха връчени на отборите на ОУ „Отец Паисий“ и ОУ Н.Й. Вапцаров“.

11_02_2019_apostol-1.jpgВ другата възраст отборите чрез жребий бяха разпределени в две групи по три отбора. В система всеки срещу всеки, победители в групите станаха отборите на ОУ „Васил Левски“ /с победи над ОУ с. Ясеновец с 3:0 и ОУ „И.С.Тургенев“ с 3:1/ и на ОУ „Отец Паисий“ /с победи над отборите на ОУ „Н.Икономов“ 2:1 и на ПППМГ „Акад. Н. Обрешков“ 3:1/. Така в много оспорван финал момчетата на учителя по ФВС Ахмед Метин от ОУ „Отец Паисий“ реализираха два гола срещу един на момчетата на Севдалин Стоянов от ОУ „Васил Левски“ и спечелиха купата „Апостола“ за първото място.

Всички отбори бяха наградени освен с купи и с по една футболна топка, а всички участници бяха почерпени от организаторите с шоколадови бонбони.

Най-полезни играчи за отборите си бяха наградени с медали с образа на Васил Левски: Бора Ниязи, Даниел Атанасов, Росен Маринов, Полин Пенчев, Петър Милославов, Никола Руменов, Владислав Василев и Ерай Мехмед.


Здравко ДУШКОВ