shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 21.08.2019 г.
ekip7-small-2019-8-21.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Общината направи нови тротоари, нагли шофьори ги ползват като паркинг
11 February 2019

Масова практика е да се оплакваме от кмета и да мърморим, че местната власт не прави нищо. Ние, гражданите обаче, също носим отговорност за начина, по който изглежда града. Изпратете един ваш екип да се разходи по ул. „Проф. Димитър Ненов“ в Разград и вижте как пазим новите тротоари, които Общината направи, сигнализира читателка редакцията на вестника.


11_02_2019_parkirane-2.jpgА да разберем какво е имала предвид не беше никак трудно. И от двете страни на улицата върху реновираните тротоари имаше паркирани леки коли и бусове.

Превозните средства бяха спрени точно пред входните врати на имотите, от което може да се предположи че са на живеещите там.

Ясно е че специално обособени паркоместа по улицата няма. Това обаче не дава право на водачите от квартала да ползват тротоарите пред домовете си като бащиния. Първо, защото не са техни, второ, защото ще ги повредят и трето, но не по-малко важно - защото принуждават пешеходците да вървят по шосето, което е опасно.

Това че днес ще видят колите си на страниците на вестника, едва ли ще реши проблема. Няколко акции с участието на служители на полицията и Общината и налагане на глоби до откат обаче, със сигурност ще превъзпитат нарушителите.

А поле за действие има и на други места в града, където паркингите са дефицит.

Най-ярките примери са улиците „Паркова“ и „Венелин“, където подобна практика се е създала от дълго време насам.


Мила КЮЛЮМОВА