Търсене

Начало Оживление Диво прасе на плакат разиграха на вечеринката си ловците от Кубрат
Диво прасе на плакат разиграха на вечеринката си ловците от Кубрат
01 March 2019

С традиционна вечеринка в петък СЛРД „Сокол“- Кубрат закри ловния сезон. Както обикновено, за доброто настроение на ловците се погрижиха музикантите от оркестър „Славяни“ при местното читалище.

Вечерта започна с приветствие за добре дошли от председателя на сдружението Атанас Попов, поздрав към ловците и семействата им поднесе и кметът на града Алкин Неби.

01_03_2019_lovci-1.jpg

01_03_2019_lovci-2.jpgСред почетните гости бяха също зам.-кметът Орхан Мехмед, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, дългогодишният спонсор и деятел на сдружението Лютфи Дахилов, както и зам.-председателят на Управителния съвет Иван Борисов.

По-късно председателят връчи грамоти и бутилка марково вино на отличилите се дружинки и ловци през изминалия ловен сезон. Специален приз получи 95-годишният ловец Мюзекя Пехливанов от ЛРД-Глоджево, който тази година завери 65-тото си членство.

За разлика от предишни вечеринки, сега дивото прасе беше само едно и то не се проигра на търг, а бе голямата награда от томболата. Глиганът не беше внесен в залата, поради здравни съображения, свързани с разпространяващата се африканската чума. Ловецът от ЛРД- Глоджево, който го спечели, получи наградата си на следващия ден при всички ветеринарни разпоредби.

Лошите метеорологични условия не помрачиха настроението на ловците и не им попречиха да се веселят до малките часове на следващия ден.

Галена ДАНИEЛ