Търсене

Начало Спорт Наградиха заслужилия треньор по борба Юмер Фикриев
Наградиха заслужилия треньор по борба Юмер Фикриев
08 March 2019

Миналата седмица в Русе се състоя авторитетният международен турнир по свободна, класическа и женска борба „Никола Петров-Дан Колов“. Проявата уважиха Красен Кралев, министър на спорта, Христо Маринов, президент на Българската федерация по борба, олимпийският шампион Хасан Исаев и много други гости.

08_03_2019_umer-1.jpg

Първият турнир „Никола Петров-Дан Колов“ се състоя през 1962 г. През този период многобройни са участията и спечелените отличия от състезателите на Разградска област в него. Сега на турнира участваха 540 състезатели, от които 221 по свободна, 158 по класическа борба и 161 състезателки. Имаше и участие от САЩ – 45 състезатели, 37 от Казахстан, по 27 от Русия и Турция и др.

От Разградска област на турнира в Русе присъстваха много състезатели, зрители и специалисти. Между тях беше и заслужилият треньор по борба Юмер Фикриев, който започна спортната си кариера в Русе и продължи своята работа в Разград.

Федерацията оцени по достойнство заслугите на този специалист за развитието на борба и го награди с плакет, връчен от Валентин Райчев, зам.-председател на БФБ.