Търсене

Начало Оживление Над 220 деца участваха в благотворителен концерт на Федерацията на жените
Над 220 деца участваха в благотворителен концерт на Федерацията на жените
08 March 2019

„Да подарим надежда“ – това беше посланието на провелия се във вторник пореден благотворителен концерт, организиран от Федерацията на жените с председател Любка Стоянова. Домакин на проявата, която се състоя със съдействието на РЕКИЦ „Читалища“, бе НЧ „Развитие 1869“ - Разград.

Концертът бе посветен на Деня на жената – 8-ми март, а със средствата, събрани от него ще бъдат закупени хранителни продукти и медикаменти за 32 лежащо болни жени.

08_03_2019_federaciq.jpg

„С този жест на внимание се надяваме да вдъхнем кураж и надежда за живот на тези жени, да покажем, че не са сами и да направим малко по-усмихнато трудното им ежедневие“ – така определи основната цел на проявата и посещенията при нуждаещите се дами водещата Даниела Петрова.

Началото на концерта постави 7-годишната Николая Николова, която рецитира стихотворение - поздрав за всички майки. Съпричастни с благородната кауза бяха над 220 участници: от ЦПЛР-Център за работа с деца се включиха ВГ „Веселите глухарчета“ към Класа по поп пеене с ръководител Свилена Дечева, Градски мажоретен състав, воден от Емилия Борисова, ДТШ „Хорце“ с ръководители Жулиета Иванова и Румен Иванов, ТФ „Феникс“ с ръководители Ирина Стоянова и Иван Стоянов; от НЧ „Развитие 1869“ - Балетна школа с ръководители Мария Керчева, Виолета Желязкова и Милена Митева, МШ „Илия Бърнев“ с вокални изпълнения на Пресияна Тодорова от класа на Детелина Тодорова, на Дея Куманова и Александра Златева, възпитанички на Надежда Радославова и Адриан Маджаров; от НЧ „Напредък 1901“ – Мартин Вълчанов и Георги Стефанов, Детска певческа група с ръководител Пламен Панев, Танцова студия „Капанче“ с ръководители Илонка Неделчева и Илиян Дончев; от ШТ „Емиденс“ с ръководители Емилия Иванова и Ценка Панайотова; ДТА „Лудогорче“ с ръководители Цветелина Митева, Иван Иванов и Стефан Иванов; танцьори от ДТШ „Сладури“ с ръководител Катя Портянова; от Група „Усмивката ни отива“ към Комплекс за социални услуги за пълнолетни деца с увреждания - Просторно с ръководител Иванка Танева и вокално изпълнение на Алейна Кенанова.

Получен бе поздравителен адрес от кмета на община Разград д-р Валентин Василев.

От името на Федерацията на жените водещата Даниела Петрова благодари на спонсорите Урал Мехмедов - ЕТ „Урмомед“, „Балканфарма“ АД, РПК „Единство“, „Водоснабдяване Дунав“ ЕООД, на озвучителите Евгени Якимов и Явор Якимов и на публиката - за съпричастността към добрата кауза.

С поредния си благотворителен концерт Федерация на жените доказа, че е заслужила номинацията си в VIII Национален конкурс „Доброволческа инициатива“, организиран от фондациите „Национален алианс за работа с доброволци“ и „Лале“ и връчената в Международния ден на доброволчеството – 5 декември, лично от президента Румен Радев грамота за благотворителна дейност.

Веселина ЙОТОВА