Търсене

Начало Оживление Телевизори в класните стаи и фитнес зала в Математическата гимназия
Телевизори в класните стаи и фитнес зала в Математическата гимназия
08 March 2019

„На патронния празник преди една година току-що бяхме узнали решението за предстоящото преместване на ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ в сградата на СУ „Христо Ботев“. Но всички тревоги и въпроси как ще се случи това преместване вече са назад, благодарение на вас, учениците, родителите, и обществеността, която ни подкрепи“ – с тези думи на директора Мануел Василев започна патронният празник на Математическата гимназия на 6 март в НЧ „Развитие 1869“.

08_03_2019_pmg-2.jpg

На входа на залата бяха изложени имената на 57-те дарители, а директорът благодари на всички тях и оповести за какво ще отидат най-скорошните дарения. Със 17 000 лева от „Амилум България“ ЕАД ще бъдат купени 12 смарт-телевизора за класните стаи, на които учебните филми, презентациите и онлайн-учебниците ще се използват с лекота всеки час. Другото голямо дарение от Ловно-рибарски съюз „Сокол“ ще послужи за закупуване на фитнес уреди и обособяване на фитнес зала в салона на гимназията.

08_03_2019_pmg-1.jpg

В приветствието си към учениците, учителите и гостите Мануел Василев обяви, че в 47-годишната си историята учениците в гимназията никога не са били толкова много – 22 паралелки с 538 ученици.

Първата ученичка от ППМГ, класирана за национална олимпиада, също стана известна в деня на патронния празник – осмокласничката Диляра Мустафа ще представлява Разград в националния кръг на олимпиадата по английски език. Неин преподавател по английски е Анета Инова.

Концертът продължи с песни, танци и представлението „Вечеринка“ по разказа на Чудомир в изпълнение на клуб „Театрали“ по проекта „Занимания по интереси“, свързан с наредбата на МОН за приобщаващото образование.

Гости на тържеството бяха зам.-областният управител Евгени Драганов, председателят на Общинския съвет в Разград Надежда Радославова, представители на РУО на МОН, учители, родители.

Дани КУМАНОВА