Търсене

Начало Култура Поетесата Елка Няголова се представи пред приятели и почитатели в Разград
Поетесата Елка Няголова се представи пред приятели и почитатели в Разград
11 March 2019

Среща с Поетесата в бяло – Елка Няголова, бе проведена в Разград. Поетесата дойде по покана на Федерацията на жените и специално, със съдействието на Регионалната библиотека и поетическото общество в града.


11_03_2019_elka.jpgЕлка Няголова живее във Варна, авторка е на двадесет книги. Носителка на единадесет големи награди от Национални литературни конкурси. Поезията й е превеждана на руски, украински, френски, английски, немски, полски и сръбски език. Член на Съюза на българските писатели, председател на Славянската литературна и артистична академия, директор за Балканите на Международната асоциация на писателите, действителен член на Академията за руска словесност и на Академия „Поезия“.

Пламен Панчев представи авторката, след което тя прочете много емоционално свои стиховете и отговори на въпроси на разградските си почитатели.

На срещата дойдоха много местни литературни творци и почитатели на поезията на Няголова, Общината бе представена от Виолета Антонова, главен експерт "Култура, спорт, туризъм".


Димитър Петров