shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 20.05.2019 г.
ekip7-small-2019-5-20.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Исперих се включи в кампанията за събиране на пластмасови капачки
13 March 2019

Община Исперих се включва в благотворителната инициатива на Сдружение „Аз вярвам и помагам“. Целта на кампанията е да събере огромно количество ненужни пластмасови капачки, които ще се предадат за рециклиране и със събраните средства ще бъдат закупени животоспасяващи медицински апарати. Тази година те ще бъдат дарени на най-голямото отделение по неонатология в СБАГАЛ „Проф. д-р Димитър Стаматов – Варна“ и на отделението по детска хирургия в МБАЛ „Св. Анна – Варна“.


13_03_2019_kapa4ki-13.03.jpgОбщина Исперих финансира изработката и монтажа на специален контейнер, който бе поставен в градинката пред Банка ДСК. До 10 април всеки желаещ да се включи в кампанията може да изсипва събраните пластмасови капачки в контейнера. Общински служители ще ги предадат на 13 април пред катедралния храм „Св. Успение Богородично“ във Варна.

От местната администрация уточниха, че хората могат да пускат в контейнера пластмасови капачки не само от минерална вода и сокове, а също от перилни и почистващи препарати, кислородна вода, спирт, олио, оцет, крем за ръце, паста за зъби, безалкохолни напитки...


Ангел НИКОЛОВ