Търсене

Начало Новини Запасните офицери от областта отчетоха годината
Запасните офицери от областта отчетоха годината
13 March 2019

 

 

Годишно отчетно заседание за свършеното през 2018-та проведе Областният съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Разград. Водещ срещата бе о.з. полк. Стоян Стоянов, а докладът представи о.з. полк. Огнян Кирилов, председател на ОблС на СОСЗР – Разград.

 

 

 

Освен отчет за дейността на организацията, присъстващите приеха и този на Контролната комисия”. Бяха очертани, предложени и гласувани основните насоки за дейността през 2019 г., запасните офицери стигнаха до консенсус и за това къде да бъде изградена Мемориална арка на поделенията, дислоцирани през годините в Разград. Те решиха единодушно, че мястото й е на входа на Разград откъм Пчелина, преди вливане в пътя от Гецово за града.

От изнесените на заседанието данни стана ясно, че през 2018 година общият брой на дружествата и клубовете в областта е 32.

Организацията е обединила в редиците си хора с професионални и лични интереси. Заради патриотичната си дейност, свързана с честване на бележити дати и празници, тя има и много граждански последователи.

Офицерите от резерва и запаса по традиция се включват в отбелязването националните празници и общоградското тържество на площад „Възраждане” по случай 6 май, организирани от областната и общинските администрации.

Димитър ПЕТРОВ