Търсене

Начало Новини „Топлофикация -Разград“ - екоотличник според доклад на РИОСВ
„Топлофикация -Разград“ - екоотличник според доклад на РИОСВ
13 March 2019

 

 

„Топлофикация – Разград“ ЕАД извършва дейността си в съответствие с екологичното законодателство и на изпълнителния директор не са издадени никакви предписания, става ясно от доклада на РИОСВ – Русе от извършената комплексна проверка на дружеството. При контролните си действия експертите на екоинспекцията не са констатирали нарушения и отклонения от нормите по трите компонента: атмосферен въздух, води и отпадъци.

 

 

 

По отношение на атмосферния въздух се посочва, че в експлоатация са два водогрейни котли – К3 и К5 и Бутален когенератор. Дружеството извършва собствени измервания и спазва нормите за допустимите емисии, пише в доклада. За втория компонент изводът е, че от дейността на обекта не се формират производствени отпадъчни води и затова не са налични пречиствателни съоръжения. Според доклада на площадката на „Топлофикация“ не са констатирани замърсявания с отпадъци.

Изпълнителният директор на „Топлифакиця – Разград“ Михаил Ковачев съобщи, че все още няма нито една топлофицирана сграда, живеещите в която да са изявили желание да им бъде изключено парното. Той допълни, че настоящият отоплителен сезон ще приключи не по-рано от края на март. Това ще стане, ако в продължение на три денонощия средната температура е над 12 градуса и дългосрочната прогноза е за трайно затопляне на времето. Михаил Ковачев благодари на клиентите на дружеството за това, че си плащат сметките все по-редовно, в резултата на което в последните години е нараснала събираемостта.


Димитър КИРИЛОВ