Търсене

Начало Новини Продават „Персейл Ойл“
Продават „Персейл Ойл“
13 March 2019

Маслодобивната фабрика „Персей Ойл“ в Раград търси купувач, сочи информация от сайт за продажба на бизнеси в България. В офертата е посочено, че цената е по договаряне, като има възможности за разсрочено плащане и съдружие.

13_03_2019_persei.jpg

Фабриката, която до 2007 година произвеждаше предимно царевично олио, е собственост на „Астарта Финис“ ООД – София с управител Живка Павлова, близка родственица на покойния бизнесмен Илия Павлов.

Предприятието в Западна промишлена зона на града е разположено върху собствен урегулиран парцел с площ 35 декара. Производственият капацитет на „Персей ойл“ е 100 тона суровина на денонощие. Предприятието има съвременни преси за добив на сурово олио на германската фирма „КРУП“, както и рафинерия – филтри на холандката фирма „Амафилтър“, бутилиращ цех и лаборатория. С това оборудване фабриката е една от най-модерните в този бранш в страната и Балканите. Тя разполага и с много добра складова база, включително механизиран и снабден с вентилационни системи склад за зърно, автоматизиран кантар, маслено стопанство от резервоари и цистерни за съхранение на суруво и рафинирано олио. Предприятието разполага със собствен автопарк, обслужващ производството.

По информация от наш източник цялото оборудване и сградният фонд се поддържат в отлично състояние.


Димитър КИРИЛОВ