shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 20.05.2019 г.
ekip7-small-2019-5-20.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Децата на Исперих – с две награди от национален фестивал
15 March 2019

Престижно представяне в XIV Национален танцов фестивал „Магията на танца“ записаха децата на Исперих.

Възпитаниците на Школата за хип-хоп танци с ръководител и хореограф Гергана Карлос Мануел бяха отличени сред 600 участници от цялата страна, които стъпиха на сцената на Общинския младежки дом в Шумен.


hubava-magia-1.jpgВ надпреварата децата се представяха в различни жанрове – класически балет, съвременни танци, характерни и улични танци – брейк и хип-хоп.

Журито в състав доц. Бонка Матова и доц. Желка Табакова от Националната музикална академия „Панчо Владигеров“, специалистът по хип-хоп танци Йордан Василев и хореографът и експерт по сценична дейност в Община Шумен Красимир Савов категорично отреди призови места за исперихчани.

С танците „Тук и сега“ и „Лудост“ децата от група „My Flаvor“ бяха отличени с първо място при най-малките участници в категория „Улични и хип-хоп танци“. Във втора възрастова група /10-13 г/ в същия раздел с танците „Приближи се“ и „Моят вкус“ възпитаниците на Гергана Мануел спечелиха второ място.

Водещият на фестивала пък предизвика допълнителна еуфория като обяви, че е изумен „от това, че в Исперих освен стари гробници, могили и тракийски съкровища има толкова много и добре танцуващи деца“.

Хореографът на групата, коментира че това е първото мероприятие с конкурсен характер, в което участва с децата.

Гергана Карлос Мануел работи с децата от четири години в школата към НЧ „Съзнание – 1891“ - Исперих. И дали заради изключителната ѝ харизма, или заради емоцията и заряда, които излъчва, интересът към танците ѝ не стихва.

Ангел НИКОЛОВ