shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 20.05.2019 г.
ekip7-small-2019-5-20.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
El Freegano с лекция в Автото
15 March 2019

Христо Христов по-известен като El Freegano беше гост на ПГТС „Христо Смирненски”-Разград във връзка с участието на гимназията в Национален конкурс „Посланници на здравето“ към Министерството на здравеопазването.

Гостът е разградчанин, който е изнестен в цялата страна като сторонник на здравословния начин на живот.

15_03_2019_el-freegano.jpg

15_03_2019_el-freegano-1.jpgЕто как го определя един популярен сайт за здравословно хранене: „El Freegano е фриган, анархист, активист, натуралист, пънкар, пеещ рап, скейтър, правещ йога, стрейт едж, друсащ се с банани и фурми, избран от PETA за най-сексапилен вегетарианец в Европа за 2011, а отвъд тези етикети е просто един свободен дух, изразяващ своите идеи за балансиран, осъзнат и пълноценен живот“.

Гимназистите посрещнаха с интерес своят гост, който ги запозна с ползите от движението, здравословната храна, достатъчното количество сън и пагубното влияние върху организма, което оказват стресът и неправилният избор на храна.

Срещата с El Freegano e само малка част от дейностите, заложени по проекта, който е в сила от януари. Учениците от осмите класове и техните ръководители изготвят табла и брошури със здравословни рецепти, полезни билки и подправки, за вредата от захарта и пр.