shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 15.07.2019 г.
ekip7-small-2019-7-15.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Разградски бойци с обещаващо представяне в Стара Загора
12 April 2019

В спортна зала „Веселин Ханчев“ в Стара Загора се проведе състезание по граплинг „Bulgaria Open 2019“ под егидата на ADCC. Граплингът е общо название на всички бойни изкуства (или части от тях), занимаващи се с бой на земя. Названието граплинг произлиза от английската дума grapple, която означава – боря се, сграбчвам. Въпреки че названието е общо, в практиката граплинг най-често се използва за варианта „без ги“ (NO-GI) т.е. без кимоно.

12_04_2019_open.jpg

Едно от най-престижните състезание по NO-GI граплинг е ADCC ( Abu Dhabi Combat Club), което води началото си от Абу Даби. Правилникът на ADCC е един от най-освободените в света, като освен техниките от състезанията по бразилско джуи джицу, са разрешени и всички ключове на крака, правещи го едно от най-интересните и истински състезания.

Разградският клуб „Хан Аспарух“ беше представен от двама състезатели – Атанас Димитров в дивизия „Юноши“, категория 77 кг, и Димо Димов в дивизия „Мъже“, категория 88 кг. Липсата на опит не позволи на Атанас Димитров да се бори за златния медал. След много оспорвана и равностойна битка на полуфинала, младият състезател отстъпи по точки пред състезателя от Сливен с минимална разлика, поради присъждане на наказателна точка. Малшанс споходи Димо Димов, който излезе на тепиха на осминафинала, без възможност да загрее, тъй като срещата му беше изтеглена, поради присъждане на три служебни победи. При извоювана позиция за ключ на ахилеса, състезателят от разградския клуб изчерпа всички сили, за да заключи опонента си, което впоследствие доведе до минимална загуба по точки. Състезанието беше дебютно и за двамата състезатели на клуба.