Търсене

Начало Спорт Грм Ивайло Енчев е сред лидерите на турнир във Франция
Грм Ивайло Енчев е сред лидерите на турнир във Франция
12 April 2019

Разградският гросмайстор Ивайло Енчев се представя отлично в силния международен турнир в Лил. В традиционното състезание във френския град участват над 100 шахматисти от Европа, сред които седем носители на най-високата титла. До редакционното приключване на броя вчера след изиграните седем кръга състезателят на ШК „Абритус“ е с актив от 5.5 точки и дели І-V място. До края на турнира остават още два решителни кръга. Вчера Ивайло игра с черните фигури срещу силния гросмайстор от Азербайджан Намиг Гулиев.


ivailo_enchev.jpg12_04_2019_antonio_1.jpgМеждувременно в Асеновград се проведоха държавните индивидуални първенства за деца, юноши и младежи. От школата на ШК „Абритус“ много добре се представи Антонио Тодоров, който се състезава в групата на 20-годишните. Възпитаникът на треньора мс Росен Русев се класира на четвърто място по блиц, като пред него са такива силни шахматисти като международните майстори Мартин Петров и нашумялата Нургюл Салимова, която оглавява световната ранглиста при девойките.

В последно време шахът не е във фокуса на Антонио Тодоров. Випусникът на ПГИ „Р. Шуман“ - Разград в момента усилено развива професионалните си умения в кулинарното изкуство в един от софийските ресторанти на шеф Иван Манчев.


Димитър КИРИЛОВ