shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 15.07.2019 г.
ekip7-small-2019-7-15.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
От Енергото казаха какво правят за елзахранването на вилната зона край Разград
12 April 2019

Представители на „Електроразпределение Север“ се срещнаха с ръководството на областната администрация във връзка със стъпките, предприети по проблемите с елзахранването във вилната зона „Арменски лозя“ край Разград.

12_04_2019_elektro.jpg

Управителят на Регионалния обслужващ център Русе-Разград Христофор Филев и ръководителят на представителството в Разград Венцислав Илиев информираха, че вече е приключил първият етап от дейностите, уточнени в края на 2018 г. на среща при областния управител между ръководствата на областна администрация, Община Разград и „Електроразпределение Север“. 70 от потребителите, които са били на трафопост „Стоматология“ са прехвърлени към друг трафопост „МТП“. По този начин е подобрено качеството на напрежението както за тези 70 потребители, така и за останалите на трафопост „Стоматология“ 130 потребители.

Започнала е и подмяната на основната мрежа, „гръбнака“ по пътя за Дянково. Издаден е обект по инвестиционната програма, осигурено е финансирането от около 30 000 лева, в момента се извършва проектиране на обекта. От електроснабдителното дружество се надяват, че до края на годината обектът ще бъде реализиран.

Успоредно с това се извършва и изнасяне на електромерите на границите на имотите.

Участниците в срещата обсъдиха предстоящите дейности по разрешаване на проблемите с електричеството на собствениците на имоти в „Арменски лозя“.