Търсене

Начало Политика Елена ЙОНЧЕВА: Хората в Разград трябва да знаят какъв въздух дишат
Елена ЙОНЧЕВА: Хората в Разград трябва да знаят какъв въздух дишат
12 April 2019

В понеделник народният представител и водач на листата на БСП за изборите за Европейски парламент Елена Йончева се срещна членове и симпатизанти на партията. Преди да влезе в пълната зала на хотел „Централ“ тя уточни, че един от двата повода да дойде точно сега тук са сигналите, които получила за замърсения въздух и неглижирането на проблема от страна на централната и местна власт.

12_04_2019_bsp.jpg

12_04_2019_bsp-2.jpgСпоред Йончева трябва да се търсят начини, включително с натиск от страна на неправителствените организации, в Разград да има мобилни станции за мониторинг на качеството на атмосферния въздух, а екоминистерството да предприеме конкретни мерки.

Втората тема, която мотивирала Йончева да посети Разград, е качеството на пътищата, които въпреки извършени скоро ремонти, вече са с пукнатини. Тя даде за пример пътя Разград – Попово. Според Елена Йончева вината за некачествените ремонти не е на строителните фирми, а се дължи на това, че част от бюджета за пътища се връща обратно към властта, за сметка на качеството на строителството и ремонта на пътищата.

По време на срещата със симпатизанти бяха засегнати различни теми, най-вече с предизборен привкус. Бяха поставени въпросите за постигане на висока избирателна активност и дали ще се търси отговорност от АБВ за използване на марката „Коалиция за България“.


Димитър КИРИЛОВ