shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 14.06.2019 г.
ekip7-small-2019-6-14.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Слаб ток тормози бита на жители на Самуил
12 April 2019

Живеещи на ул. „Средец“ в Самуил потърсиха „Екип 7“, за да алармират за проблем, който от много години затруднява битовото им ежедневие и ги ощетява финансово. На улицата, която е на метри от жп гарата и сградата на общинската администрация, има петнайсетина къщи, почти всичките обитаеми. От десетилетия електроподаването в домовете на хората е с много ниско напрежение – между 164 и 170 волта, вместо стандартните 220.

12_04_2019_tok.jpg

Здравко Занков, който живее в къща, която е на името на майка му Еленка Ангелов а, заяви, че сметките им за ел.енергия са винаги високи, поседната е 150 лева. Според него това се дължи на факта, че битовите ел.уреди – печка, бойлер..., трудно загряват, особено вечер. Заради смущенията в мрежата му изгоряла микровълновата фурна.

12_04_2019_tok2.jpg

Бюлент Мехмед пък даде пример със своето домакинство – като включели ютията, картината на телевизора почти изчезвала.

Всички, които бяха на срещата с репортерския екип на вестника, са категорични, че плащат за услуга, която не е качествена и на практика не я ползват пълноценно. Освен това, по думите им, въпреки всичко са изрядни платци.

През последните две години хората са подавали няколко молби до „Енерго Про“ за решаване на техния проблем. Служители на електроразпределителното дружество два пъти идвали на място и са установили, че напрежението е ниско. Последният път – през октомври 2018 година, техниците са направили скица и обещали, че скоро проблемът ще бъде решен.

Тъй като все още няма никакви индикации това да се случи, самуилчани от ул. „Средец“ публично настояват най-сетне да ги подвържат към друг трафопост и да се почувстват като нормални граждани от 21-ви век, живеещи в общински център.


Димитър КИРИЛОВ