Търсене

Начало Спорт Добри изяви на малките момчета на „Лудогорец“
Добри изяви на малките момчета на „Лудогорец“
14 April 2019

Приключи първият етап от държавното първенство по минибаскетбол за момчета. В Добрич отборът на „Лудогорец“ до 10 години в два последователни дни спечели срещу „Вихър“ - Вълчи дол и „Варна баскет“ и загуби от „Ънстопабъл“ - Добрич и „Стар Баскет“ - Варна.

15_04_2019_basket-15-04-2.jpg

Характерното за тази дисциплина е, че се играе на по-ниски кошове – 260 см., в 4 части х 4 деца, като участвалите в първата част не могат да играят във втората. Идеята, която е взаимствана от Сърбия, е в игра да се включат повече състезатели.

15_04_2019_basket-15-04-1.jpg

Във Варна 8-годишните възпитаници на треньора Стефан Данаилов спечелиха срещу „Черно море – Тича“ Варна и „Академик“ - Варна“ и отстъпиха на „Шумен“.

Предстоят турнири при всички възрастови групи. Очакванията са отборите до 8 и 10 години на „Лудогорец“ да се преборят за медали. Клубът обаче изпитва сериозни финансови затруднения. Както „Екип 7“ вече писа, тази година Общинският съвет намали трикратно субсидията – от досегашните 15 000, на 5 000 лева. Средствата са изчерпани и ако не се намерят спомоществователи, приключването на спортно-състезателната година е под въпрос. От „Лудогорец“ се надяват на помощта и на дългогодишния си спонсор „Амилум – България“ ЕАД.