Търсене

Начало Спорт Национален фестивал по минихандбал в Кубрат
Национален фестивал по минихандбал в Кубрат
14 April 2019

В Кубрат за поредна година се проведе традиционния Национален фестивал по минихандбал за момичета и момчета до 11-годишна възраст. Инициативата след едногодишно прекъсване се финансира от ММС чрез защитената целева програма от БАСУ, а реализацията е от ОК „Спорт в училище – Разград“ и РУО – Разград, с партньорството на Община Кубрат, дирекция „Образование“ в гр. Кубрат и ХК „Кубрат“.

15_04_2019_handbal-3.jpg

Участие взеха 8 отбора при момчетата и 5 отбора при момичетата с близо 200 участници. В продължение на двата състезателни дни младите хандбалисти демонстрираха много желание за игра, а треньорите видяха в състезателни условия възможностите на своите възпитаници. Имаше много емоции както на двете игрища, така и по трибуните, където сред публиката бяха родители, близки и съученици на участниците от всички населени места от където имаше участващи отбори.

В крайното класиране и при момичетата и при момчетата титлите и златните медали спечелиха домакините от ХК „Кубрат“ с треньор Йордан Джипов. Второто място при момичетата е за ХК „Мартен 67“, а третото за ХК „Шумен 98“. При момчетата втори са представителите на ХК „Калиакра“, а трети – ХК „Каспичан“.


Пламен РАДЕВ