shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 15.07.2019 г.
ekip7-small-2019-7-15.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Марселиньо обявен за Футболист № 1 за април
15 May 2019

Халфът на „Лудогорец“ Марселиньо спечели при изключителна конкуренция приза за Футболист №1 на април според InStat Index.

Класацията бе учредена през настоящия сезон от Асоциацията на българските футболисти /АБФ/, в сътрудничество с ИНСТАТ - една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

15_05_2019_marso.jpg

15_05_2019_shverchok.jpgЗа първи път разликата между тримата най-добри футболисти е само 3 точки. За победител се обявява играчът с най-висок InStat Index в Първа професионална лига за съответния месец. Този индекс се определя чрез формула на основа действията на играча - голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.

Марселиньо заслужи първото място с InStat Index 297. Втори остана съотборникът му в Лудогорец Якуб Шверчок с 296. Призовата тройка допълва Николай Бодуров от ЦСКА с индекс 294.

Това е втора победа за Марселиньо в класацията, тъй като той спечели миналата година приза и за месец септември. По този начин бразилецът се изравни с футболиста на пловдивския „Ботев“ Тодор Неделев, който бе №1 за декември и февруари. Останалите носители на приза „Футболист на месеца“ са Кирил Десподов /за месец август/, Станислав Костов /октомври/, Сисиньо /ноември/ и Али Соу /март/.