shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 15.07.2019 г.
ekip7-small-2019-7-15.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Със здрави мачове и медали Вълците утвърдиха мястото си на баскетболната сцена
15 May 2019

В края на първата си състезателна година баскетболистите на СКБ „Вълци - Разград“ смело се изправиха срещу силни съперници. На 11 и 12 май в Русе се проведе квалификационният турнир за класиране на финали в държавните първенства за момичета до 12 години от зона „Добруджа“. Участието само по себе си беше успех за младите вълчици, които играят баскетбол от едва 7 месеца.

15_05_2019_valci__1.jpg

И в трите мача те отстъпиха, но не и без да се борят срещу много силните отбори на „Светкавица“ - Търговище (21:56), „Черноморец 2014“ - Бургас (27:47) и „Дунав 2016“ - Русе (15-108), които ще се съревновават за златните медали в тази възраст.

15_05_2019_valci__2.jpg

Отвъд играта, състезателите и треньорите им отправиха и страхотни жестове на феърплей, като в дух на приятелската атмосфера не пропускаха общите снимки и размяна на поздравления след всеки мач.

„Това е бъдещето на женския баскетбол и в годината, в която празнуваме 100 години баскетбол в България, искаме да отправим послание към всички отбори – да се развиваме заедно!“, коментираха от клуба. „Изказваме своята огромна благодарност за подкрепата на хората, които повярваха в нашата идея – генералният ни спонсор „Амета“ с марката Лудогорско пиле“, всички дарители и съмишлениците ни от Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ и „Америка за България“.

На 12 май отново в зала „Дунав“ в Русе се проведе и втората част на баскетфеста за момчета до 10 г. Двубоите бяха много оспорвани, момчетата показаха отлични физически качества и силна отборна игра. Атмосферата в залата беше неповторима, благодарение на мощната родителска подкрепа. След изиграните мачове срещу „Доростол“- Силистра и „Дунав 2016“- Русе, всички деца получиха индивидуални награди – медали.

Този петък в Шумен ще се проведе и баскетфестът за момичета до 10 г. От клуба канят всички желаещи да подкрепят децата.

За децата от 1 и 2 клас в школите на „Вълци - Разград“ предстои последното вътрешно състезание за сезона, за което те усилено се готвят. Всички са добре дошли да наблюдават мачовете на 25 май със старт от 9 ч. в ОУ „Васил Левски“, които за втори път ще са любезен домакин на турнира.