Търсене

Начало Новини Панорама на средното образование в Кубрат
Панорама на средното образование в Кубрат
15 May 2019

В спортната зала в Кубрат се състоя Панорама на средното образование. Организатори бяха Професионалната гимназия и СУ "Христо Ботев", с подкрепата на община Кубрат. Присъстваха заместник-кмета на общината Орхан Мехмед, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, старши експертът по организация на средното образование в Разград Атанас Дончев, директорът на Дирекция "Специализирана администрация" Стефан Калинов, началникът на отдел "ПКТУО" в общината Здравко Вутов.

15_05_2019_panorama_1.jpg

Тук бяха и представители на "Сортови семена" ЕАД - Разград, Бюро по труда, Агенция "Социално подпомагане" и РУ на МВР - Кубрат. Залата бе пълна с ученици, учители, родители и граждани.

Поздравления отправиха Орхан Мехмед и Атанас Дончев. Имаше кратка художествена програма, изпълнена от ученици.

Състояха се различни демонстрации, представяне на експонати, опити и рекламни материали от екипи на Професионалната гимназия, СУ "Христо Ботев" и Центъра за специална образователна подкрепа в Кубрат, Професионалните гимназии по химични технологии и биотехнологии "Мария Кюри", по транспорт и строителство "Христо Смирненски" и по облекло в Разград и "Сортови семена" ЕАД. Учениците от основните училища и техните родители бяха запознати с предлаганите професии, профили и специалности в училищата в област Разград.

Ученици от професия "Ресторантьор" - специалност "Кетъринг" в Професионалната гимназия в Кубрат представиха за дегустация разнообразни коктейлни хапки и други сладки изкушение.


Светломир КИРОВ