shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 15.07.2019 г.
ekip7-small-2019-7-15.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
„Капанци“ от Гецово – с Гран при и злато от Световната купа по фолклор
15 May 2019

С истински фурор започнаха новата си творческа година изпълнителите от ААФ „Капанци“ - Гецово към НЧ „Просвета“.

В неделя ансамбълът взе участие в Световната купа по фолклор, която се проведе паралелно с Х Националния шампионат по фолклор „Евро фолк 2019“. Домакин на мащабната проява, която събра 60 състава от няколко континента, бе МДТ „Константин Кисимов“ във Велико Търново.

15_05_2019_kapanci__1.jpg

15_05_2019_kapanci__2.jpgИменно огромната конкуренция в международното събитие прави толкова значими и наградите, с които капанците са били отличени за представянето си. В категория „Ансамбли“ журито е присъдило на гецовлии златен медал и първо място, Гран при и купа, както и диплом за почетното представяне.

Успешно се оказа и първото участие на мъжката певческа група към ансамбъла в XXIII Старопланински събор „Балкан фолк“, на който изпълнителите станаха лауреати и взеха диплом за достойно представяне.

Организатори на събитието бяха Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали – EAFF, Euro Folk Academy и Община Велико Търново.

Посвещаваме участието и успехите си на 65-ата годишнина от създаването на самодейността в Гецово, чиито основи е положил Христо Асенов, каза след завръщането си от Велико Търново ръководителят на ансамбъла Веска Димова.