shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 14.01.2019 г.
ekip7-small-2019-1-14.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Съдят трима за прокарване на фалшиви банкноти от 50 лв.
18 February 2008

Миналата седмица на първо заседание състав на Разградския окръжен гледа делото срещу Красен Николаев, Михаил Михайлов и Стефан Ганев. Срещу тримата са внесени обвинения за две тежки умишлени престъпления - по чл.321 от Наказателния кодекс за организиране на престъпна група и по чл.244 за прокарване в обращение на подправени парични знаци.


 

Групата е действала в Разград през лятото на миналата година, младежите са вкарали в обращение фалшиви банкноти от по 50 лв. С парите плащали малки сметки - в таксита и търговски обекти. Рестото си получавали в истински парични знаци.

На заседанието в залата на съда не се яви Стефан Ганев. Призовката му е върната, тъй като обвиняемият не е бил намерен на адреса си в Исперих. По данни от баща му, той е в неизвестност от 14 януари.

Красен Найденов е сключил споразумение с прокурора по делото, като се е признал за виновен по всички повдигнати обвинения. Тъй като е нужно съгласието на всички страни в процеса, съдът отложи одобряването на споразумението, заради отсъствието на третия подсъдим. Делото беше насрочено за 20 март, магистратите постановиха на Стефан Ганев да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Според съдебния състав укриването на подсъдимия е опит да се осуети разкриването на обективната истина по процеса.

 

Мила КЮЛЮМОВА