Търсене

Начало Политика БСП: тръгваме на бой да си върнем Разград!
БСП: тръгваме на бой да си върнем Разград!
05 June 2019

„БСП е първа политическа сила в Разград. На 26 май за нас в областния град гласуваха 2094 избиратели, а за ГЕРБ – 1973. Разликата от 121 гласа си е победа. По-силни сме в 22 от 41 градски секции и в селата Гецово, Осенец, Дряновец, Балкански, Островче, Черковна, Пороище и Благоево, което ни мотивира да си поставим за цел наесен да спечелим кметските избори и да увеличим броя на съветниците си“.

05_06_2019_bsp_2.jpg

Това обявиха на пресконференция общинският председател на БСП в Разград Добрин Добрев и общинският съветник Стоян Димитров.

Те допълниха, че в община Разград гласовете за ГЕРБ са общо 3118, за БСП – 2643 /с 377 повече в сравнение с евровота през 2014 година/, а за ДПС – 2444.

Добрин Добрев уточни, че се забелязва солидна подкрепа за ГЕРБ в село Ясеновец. В двете секции там съотношението на гласовете за ГЕРБ и БСП са съответно 156:6 и 159 :4; в Дянково ситуацията е сходна - 55:15, 65:4, 83:7; в Киченица – 69:9; в Мортогоново – 52:7.

Според социалистите влиянието на ГЕРБ сред ромското население е в резултат на „организиран вот“, а там, където хората гласуват свободно, я няма тази подкрепа за управляващата партия.

Стоян Димитров съобщи, че изчисленията на БСП сочат, че около половината от гласовете на ГЕРБ в региона се дължат на „местния феномен“ Гюнай Хюсмен. Благодарение на усилията на областния управител резултатът е най-видим в родната му община Исперих, където ГЕРБ има немислимите досега 2870 гласа. Влиянието на Хюсмен се усещало и в другите общини.

Общинският съветник от БСП подчерта, че подкрепата за ГЕРБ се дължи изключително на популярността на премиера Бойко Борисов.

В регионален мащаб обаче гражданите усещали недоброто управление на Разград в лицето на кмета и областен лидер на ГЕРБ Валентин Василев.

Бяха посочени и конкретни негови грешни решения и позиции: концесията на стадион „Лудогорец Арена“, чистотата на въздуха, привличането на нови инвеститори, поддържането на комунално-битовото стопанство и най новото – поставянето на бракуваните чимове от стадиона в тревните площи по европроекта за благоустройство на жк „Орел“.


Димитър КИРИЛОВ