Търсене

Начало Институции Представиха изпълнението на ремонтите на детските градини, ясли и училища
Представиха изпълнението на ремонтите на детските градини, ясли и училища
07 August 2019

Вчера Община Разград, в качеството си на бенефициент по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., проведе пресконференция по проект „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на гр. Разград“.

07_08_2019_proekt_1.jpg

Освен представители на администрацията, присъстваха представители на строителните фирми и надзор, директори на детски градини, ясли и училища

Ръководителят на проекта Недим Тахиров представи целите и очакваните резултати от реализацията на проекта, който е на стойност близо 10 000 000 лева и направи преглед на хода на проектните дейности.

Към момента са започнали строителни дейности на обектите: физкултурен салон към ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ и ОУ „Никола Й. Вапцаров“; ДЯ „Звездици“; ДГ„Райна Княгиня“; ОУ „Никола Й. Вапцаров (първи и втори корпус); ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ (втори корпус); ДГ„Славейче“; ДЯ „Слънчево детство“; ДГ „Зорница“ и ДГ„Незабравка“. Престоят „първи копки“ в ДГ „Митко Палаузов, ДГ „Приказка“ и ДГ „Шестте ястребинчета“.

Срокът за приключване на строителните дейности по проекта е 30 ноември 2019 година.