Търсене

Начало Институции Стартира SMS кампанията на БЧК в помощ на деца, пострадали при катастрофи
Стартира SMS кампанията на БЧК в помощ на деца, пострадали при катастрофи
07 August 2019

В понеделник Българският червен кръст стартира национална благотворителна кампания в подкрепа на деца, пострадали при пътни инциденти, съобщиха от Областния съвет на хуманитарната организация в Разград. Целта е в началото на новата учебна година, общественото внимание да бъде насочено към проблема с увеличаващия се детски пътен травматизъм и да се наберат финансови средства, с които да се подпомогне лечението и възстановяването на най-невинните жертви на „войната“ по пътищата.

По данни на БЧК само за 2018 година 35 деца са загубили живота си в катастрофи, а 1132 са били ранени.

07_08_2019_bck.jpg

Всеки, който желае да подпомогне благородната инициатива, може да изпрати SMS на кратък номер 1255 на стойност 1 лев. Натрупаните средства ще бъдат дарени за лечението на деца, пострадали при пътна злополука. Линията вече е открита, а кампанията ще продължи до 31 октомври тази година.

Обединени от мотото „Да опазим децата на пътя“, членовете на Националния дарителски фонд на Български червен кръст за подпомагане на деца, ранени при катастрофи, стоят зад хуманната кауза вече 15 години. За този период финансово са били подкрепени семействата на 757 пострадали деца.

Партньори в Националната кампания са МВР - „Пътна полиция“, Министерство на здравеопазването, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Съюз на българските автомобилисти, Националното сдружение на автобусните превозвачи в България, ЗК „Лев Инс“ АД, БНТ, БНР, Метромедиа, „Метрополитен“ ЕАД, „Кресли адвъртайзинг“.

От създаването на Фонда през 2005 година, само в Разградска област средства за лечение и възстановителна терапия са бил отпуснати на над 30 деца, съобщи в края на миналата година

директорът на секретариата на Областния съвет на БЧК д-р Милена Кехайова.

Информацията тя обяви на поредната среща с родители на пострадали при катастрофи деца и младежи, по време на която между пет семейства бяха разпределени 2200 лева от Фонда.