shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 20.05.2019 г.
ekip7-small-2019-5-20.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Утре в Разград се събира елитът на свободната борба-момчета
20 February 2008
 

Утре в столицата на Лудогорието се очакват да се явят над 200 борци от цялата страна. Ще се определят шампионите при момчетата /14-15 г./ в 11 теглови категории.

Още отсега можем да кажем, че представителите на СКБ „Л.Ахмедов"/Разград/, които са ученици в новооткритото спортно училище, водени от младите треньори Исмаил Фикретов и Гюлхан Руфат и старши преподавателя Али Салиев, са фаворити за отличията.

Надежди се възлагат на републиканските шампиони Ахмед Юсуф, Айлин Месудов, Ергюн Ахмед и медалистите Ениз Ахмед, Хюсеин Елманов, Ремзи Махмуд, Дилявер Заид и др. Освен тях шансове за медали имат Мехмед Сервет, Юмит Левент, Хюсеин Сали, Ердинч Сали, Галиб Дараджъ и др. Основни конкуренти на разградските борци ще бъдат известните центрове Сливен, Стара Загора, Русе, както и Лозница. Впрочем, борците от СКБ „Кубадън“, водени от Севджан Адем са амбицирани да се намесват в спора за разпределение на медалите. В техните редици е републиканският шампион за деца Аптула Гюнаев, който ще дебютира в тази възрастова група. Освен него, лозничани ще разчитат още на досегашните си медалисти Али Гюкчан, Махмуд Гюнай, Ахмед Ерхан, Гюкан Ибрахим и др. От Разградска област в шампионата още се включат и състезатели от клубовете Бисерци, Самуил, Острово, Цар Калоян, Севар и др.

Юмер ФИКРИЕВ