shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.02.2019 г.
ekip7-small-2019-2-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
Мехмед Азиз ни представя в Истанбул
07 January 2008

В събота в галерия "Ъшък"(Светлина) във факултета за изящни изкуства към университета „Светлина“ в Маслак – Истанбул, се откри фотоизложба "Портрети". Единственото чуждестранно участие на вернисажа е на нашия сътрудник и приятел от Исперих Мехмед Азиз, който участва във форума с портрет на момиче с ябълки.
 

Снимката е правена през 2005-та година в етнографската къща в Исперих по време на изложба, чиито повод е бил 8-ми март. Впоследствие тя е публикувана и в сайт за фотоизкуство FotoFanclub.com в Турция и печели много висок рейтинг.

Включването на този фотос във фотоизложбата в Маслак е голям успех за автора. За да се експонира снимка там се прави жесток подбор. От хилядите публикувани кадри в сайта FotoFanclub.com се избират 150 фотографии с висок рейтинг. От тях наново жури избира само 30 фотоса, които се експонират във фотоизложбата в голям формат 50 х 70 см. Снимката на Азиз е сред 30-те избрани творби.
При откриването на форума в Маслак авторите на снимки бяха представени персонално. За всички посетители се организира и коктейл.
Изложбата ще бъде открита за посетители до пети февруари.