shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 12.12.2018 г.
ekip7-small-2018-12-12.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Умуват за проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество
17 June 2009

 

Работна среща по проекта „Техническа помощ за подкрепа на Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния“ се проведе вчера в областна администрация – Разград. Тя бе ръководена от Лазар Базлянков, експерт от Консорциума от консултантски фирми „Луис Бергер САС“, „ЕКОРИС Холандия“ и „Прайм консултинг“ ООД. Участваха представители на заинтересовани страни по проекта – общини, неправителствени организации.

 

17_06_2009_granici.jpgПо време на срещата лекторът представи възможностите за създаване на партньорства с бенефициенти от Румъния във връзка с втората покана за набиране на проектни предложения по Програмата. Бяха обсъдени и потенциални проектни идеи.

Тъй като Разградска област не граничи директно с румънската страна, Лазар Базлянков препоръча да се мисли за проекти в сферата на социално-икономическото развитие. Ориентировъчно това са връзки между различни асоциации; мрежи за насърчаване на чуждестранни инвестиции; туристически дестинации; връзка между висши учебни заведения; съвместен маркетинг; мерки за заетост; развитие на гражданското общество и местни общности; подобрение на местното самоуправление.

 

Димитър КИРИЛОВ