shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 25.03.2019 г.
ekip7-small-2019-3-25.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
ДАИ-Разград:Превозвачите в областта ползват рискова техника
09 January 2008

По данни на ДАИ-Разград, голяма част от автомобилния парк в областта е значително остарял и амортизиран и не отговоря на европейските стандарти. Все още има превозвачи, използващи рискова техника, по-голямата част от която са товарни автомобили, показват анализите на службата.

Общо 8336 автомобила са били проверени от хора на ДАИ през миналата година. През контрола на инспекцията са минали още 76 транспортни фирми, 65 учебни форми и 30 служби за технически прегледи. 438 са нарушенията, констатирани от служителите на ДАИ, толкова са и издадените наказателни постановления. 18 от санкционираните са фирми за обществен превоз на пътници и товари.
Сред най-често срещаните нарушения са претоварване на автобусите с пътници и на товарните коли със стока. Превозвачите не спазват маршрутните разписания, засечени са и случаи на нелицензиран превоз на пътници и товари. Състоянието на автогарите в областта е критично, изключение прави единствено тази в Разград, където са предприети стъпки за модернизация, отчитат от ДАИ.

Мила КЮЛЮМОВА