Търсене

Музаффер Мустан влезе в УС на Българската федерация по борба
09 April 2010

Разградчанинът Музаффер Мустан бе избран вчера за член на УС на Българската федерация по борба, стана ясно на проведеното в националната спортна база „Дианабад“ годишно отчетно-изборно събрание.09_04_2010_muzafer.jpgМустан ще е един от общо 19-те членове на УС, които ще решават съдбините на родната борба. В ръководното тяло на федерацията влязоха още имена като Серафим Бързаков, Николай Георгиев, както и на двукратния олимпийски шампион и трикратен победител на световни първенства Петър Киров. На събранието легендата в световната борба Валентин Йорданов бе преизбран единодушно, като другият кандидат за неговия стол Димитър Джамов не успя спечели гласовете на присъстващите.

От нашата област право на глас на форума имаха представителите на борцовите школи в Разград, Лозница, Самуил, Цар Калоян, Острово, Исперих, Езерче и Бисерци.

Музаффер Мустан е бивш национален състезател, но ще влезе в историята като първия ни европейски шампион по сумо от първенството през 1997 година в германския град Рийзе.