Търсене

Начало Култура Балкански пътуващ фестивал ще финишира в Разград
Балкански пътуващ фестивал ще финишира в Разград
02 July 2010

Догодина Разград ще бъде част от уникален Балкански пътуващ фолклорен фестивал. Новината съобщи за „Екип 7“ вторият президент на Международната фолклорна федерация проф.Дорел Козма.

Румънецът бе на тридневно посещение у нас по покана на Съюза на народните читалища и бе награден с грамота и почетен знак от председателя на организацията Стоян Денчев.02_07_2010_bogdanov-kozma.jpgА в сряда вечер Дорел Козма участва в заседание на Управителния съвет на Националната фолклорна федерация. Тя е регистрирана в Разград и неин председател е хореографът Росен Богданов. Тъкмо в комплекс „Тифани“ на Пчелина бяха избистрени детайлите около планирания за догодина уникален Балкански пътуващ фолклорен фестивал. „Караваните“ на участниците ще тръгнат от Букурещ, ще минат през Сърбия, Гърция, Турция и ще спрат последно в Разград.

От историята се знае, че Балканите са давали искрата на не една война. Искаме с този фестивал да запалим искрата на нещо различно, да покажем още веднъж на целия свят, че ние можем, че ние живеем добре заедно, мотивира идеята проф.Козма.

Вчера той бе приет и от кмета на Разград Денчо Бояджиев, който прегърна предложението и обеща той и общината да бъдат съпричастни и помагат с каквото могат в начинанието.

 

Георги ТОДОРОВ


Интервю с Дорел Козма очаквайте в следващия брой