shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 20.05.2019 г.
ekip7-small-2019-5-20.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Училище за фермери в Разтрад
30 August 2010

Учебен център “Певик Ваян - Виктория Георгиева” - Разград е един от 12-те в страната, които в края на миналата седмица сключиха договори по Мярка 111 „Професионално обучение, информационни дейности и разпространение на научни знания” от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.Стойността на спечеления от съпругата на Пейчо Георгиев проект е на стойност 135 000 лева, продължителността му е 18 месеца. Виктория Георгиева се е състезавала с още 90 кандидати преди да стигне до подписа на изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ Калина Илиева.

Център „Певик Ваян“ вече има сключен договор със Земеделската гимназия в Разград за реализацията на проекта. Ангажиментът е тук на пълни пансионни начала 80 бъдещи земеделски стопани от цялата страна да получат знания в областите растениевъдство и животновъдство. Тъкмо с преподаватели от земеделската гимназия ще работят курсистите, на тяхно разположение ще са кабинети и производствената база.

Програмата задължава младите фермери с проекти да са преминали обучение в одобрени от фонда центрове.

На „Певик Ваян“ предстои да проведе конкурс за хотел и хранене на бъдещите курсисти.

Днес или утре на интернет страницата на Държавен фонд „Земеделие” ще бъде публикувана подробна информация с пълен списък на учебните центрове с телефони и контакти, както и темите на обучителните курсове.

 

Георги ТОДОРОВ