Търсене

Начало Култура Пламен Дойнов – награден с „Дъбът на Пенчо“
Пламен Дойнов – награден с „Дъбът на Пенчо“
09 June 2008

 

 

Миналата сряда, в деня на годишнината от смъртта на големия български поет Пенчо Славейков, проф. д.ф.н. Светлозар Игов за втори път връчи литературната награда „Дъбът на Пенчо“. Тази престижна награда бе присъдена на Антония Велкова-Гайдарджиева за монографията „Васил Пундев и българската литература“ и на поета, драматурга и литературния историк, нашия съгражданин Пламен Дойнов за двутомника „Българската поезия в края на ХХ век“, в който има аналитични думи и за разградските поети Емил Енев, Иван Дойнов, Мариета Илиева, Димитър Петров и др.

 

09_06_2008_plamen_doinov.jpg09_06_2008_ivan-dimitrov.jpg За първи път наградата бе присъдена през миналата година на поета и белетриста Златомир Златанов за цялостното му творчество. Наградата „Дъбът на Пенчо“ се дава за цялостно творчество или за отделни книги, които са принос в модерната българска литература и в изследването й.


Иван Димитров с отличие в конкурса „Петър Алипиев – 2008“


Разградският поет Иван Димитров се представи отлично с цикъл стихотворения в националния литературен конкурс „Петър Алипиев-2008“, посветен на един от най-добрите лирици на България. Миналата съботна вечер на общоградското литературно четене в гр.Бяла, редом с творци на изящната словесност от цялата страна, поетът бе аплодиран топло както за наградените, така и за най-новите му лирични откровения, включени в сложения под печат сборник „Поезия. Бяла“ в издателство „Абагар“, гр.Велико Търново.