shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 15.05.2019 г.
ekip7-small-2019-5-15.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Американска фондация ще ремонтира Езиковата гимназия
15 February 2012

Фондация „Америка за България“ започва мащабен ремонт в ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград. С ново отопление, подова настилка, мултимедиен проектор, лаптоп и интерактивна дъска ще бъде оборудвано западното крило на първия етаж на училищната сграда. За първи път в разградско училище предстои и обзавеждане с персонални ученически шкафчета, каквито имат американските ученици. В тях възпитаниците на ГПЧЕ ще си съхраняват помагала, маратонки, учебници... за да не ги разкарват до вкъщи.  


15_02_2012_gimnazia.jpg

65 000 лева ще струва обновяването на езиковата гимназия. 10 000 лева от средствата се осигуряват от бюджета на ГПЧЕ, а 5 000 лева – от училищното настоятелство.

Ремонтът започва през лятната ваканция и предвижда още да се възстановят автентичните дървени врати в училищното здание - паметник на културата с местно значение.

В ремонтираното крило най-вероятно своята нова учебна година ще започнат новите ученици – осмокласниците, които ГПЧЕ ще посрещне наесен.

Междувременно стана ясно, че двама учители от ГПЧЕ са спечелили първо място в международен проект „Методика и информационни технологии в образованието“. Презентацията на Росица Керчева и Румяна Темелкова „Пътешествие в света на комбинаториката и еднаквости в равнината“ е отличена сред десетки други учителски разработки. На 16 и 17 февруари двамата преподаватели заминават за София, за да защитят своята презентация пред жури. Най-добре представилият се научен екип ще пътува за награда до Москва.

Съорганизатор на проявата е Институтът по математика към БАН, а научен ръководител на състезаващите се проекти е проф.Сава Гроздев – ученият, който подготвя отборите на България по математика за престижни международни състезания.

По един друг проект ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ ще бъде представлявано от Румяна Раденкова. Учителката по география ще участва в национална конференция „Европейски проект на България“ в края на март.


Галина МАРИНОВА