Търсене

Начало Форум
Екип7
Добре дошли, Гост
Моля влезте или се регистрирайте.    Забравена парола?
ТЪй ша е -кат ни давати помущи! (1 разглежда(т)) (1) Гости
Отиди най-отдолу Отговори Любими: 0
ТЕМА: ТЪй ша е -кат ни давати помущи!
#5613
ТЪй ша е -кат ни давати помущи! Преди 5 години, 1 месец  
Цигани насилват и обезглавяват жена за 100 лв.
"Циганите обезглавили Надка от Литаково за удоволствие

Тримата цигани, които на 13 септември зверски изнасилиха, обезглавиха и разчлениха с брадва 65-годишната пенсионирана учителка Надка Антонова в ботевградското с. Литаково, са действали за собствено удоволствие. Въпреки особената жестокост на убийството, която извадила от релси дори обиграни полицаи, дошли на местопрестъплението, двама от извършителите още във вторник са били освободени от съдия в Софийския окръжен съд (СОС). По този повод вчера лидерът на АТАКА Волен Сидеров съобщи, че ще отправи питане но Висшия съдебен съвет (ВСС) кой е съдията, разпоредил двама от арестуваните цигани да бъдат пуснати на свобода, и на какво основание.
По повод зверското убийство вчера депутатите на АТАКА Николай Пехливанов и Петър Хлебаров посетиха Литаково, което се оказа настръхнало от касапницата. Местните жители са дотолкова стресирани от случилото се, че дори избягват да говорят с непознати, видя екип на в. "Атака" на място.
По повод трагедията партия АТАКА ще отправи и парламентарно питане до вътрешния министър Цветан Цветанов какво трябва да се направи, за да се ограничи циганската престъпност.
При посещението си в Литаково екипът на "Атака" научи, че жертвата на циганите Надка Антонова живеела със семейството си в Ботевград, като посещавала бащината си къща в селото само през уикенда, и то без да нощува. В неделя привечер 32-годишният Валери Костов в компанията на 18-годишния Ангел Мирчев и една година по-малкия Даниел Маринов видели бившата учителка по трудово обучение, която дори е била преподавателка на Костов, да работи в градината на къщата си. Поискали да им осигури някаква работа срещу заплащане, но тя отказала с мотива че няма нужда от помощ, а и няма пари да плаща на работници. Тогава Валери Костов побеснял, ударил жената с дървен сап, след което я завлачил навътре в градината, разкъсал дрехите й и двамата с Ангел брутално я изнасилили пред очите на Даниел Маринов. За да покрият престъплението, ромите решили да я разфасоват. С един удар с брадва Валери Костов отрязал главата на Надка Антонова, после разчленили трупа и зарязали останките в градината. На тръгване претършували къщата и взели 100 лв., които били пенсията на жената. След касапницата Валери се прибрал вкъщи, преоблякъл се и отишъл на рожден ден. Тялото на жената било открито по-късно вечерта от по-големия й син Николай, таксиметров шофьор в Ботевград, който отишъл в Литаково да провери защо майка му не се е прибрала, както правела обикновено.
"Целта на нашето посещение е да разберем какво е провокирало циганите, за да извършат такова зверство, така че да не се стигне отново до толкова тежко престъпление", заяви вчера пред медиите в Ботевград народният представител на АТАКА Николай Пехливанов, който е и зам.-председател на Комисията по регионална политика в Народното събрание. По този повод националистите проведоха разговор с кмета на общината Георги Георгиев, който потвърди, че престъплението не е извършено от бедност. "Близо 90 % от ромите тук имат препитание, няма как да изкарат случилото се като резултат от мизерно съществуване", категоричен бе градоначалникът. На срещата с депутатите на АТАКА дойдоха и двама от шефовете в РПУ-Ботевград - зам.-началникът и ръководител на дирекция "Криминална полиция" Иван Могилски, както и Иван Иванов, шеф на "Охранителна полиция". Те обаче отказаха подробности по дознанието, като обясниха, че всичко вече е в компетенцията на Софийска окръжна прокуратура. Те уточниха само, че по време на своя 25-годишен стаж на такова зверство още не са се натъквали.
"Като народни представители на АТАКА сме силно разтревожени това престъпление да не прерасне в конфликт, от който да страдат българите в Литаково. Затова ще ви помолим да засилите полицейското присъствие в селото", обърна се към полицаите депутатът на националистите Петър Хлебаров, който е и член на правната комисия в парламента. Униформените служители одобриха идеята и обещаха да осигурят мобилни групи, които да патрулират в Литаково, за да не се стигне до нови ексцесии."

Мнения:
Не знам дали е истина или е мит, че при подобни обстоятелства преди години близък на изнасилена от цигани, военослужещ като танкист в поделение край Пловдив изкарал танка... И мачкал дълго!
 
Записано в лога Записано в лога  
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Отиди най-отгоре Отговори