Търсене

Начало Форум
Екип7
Добре дошли, Гост
Моля влезте или се регистрирайте.    Забравена парола?
Месото! (1 разглежда(т)) (1) Гости
Отиди най-отдолу Отговори Любими: 0
ТЕМА: Месото!
#5754
Месото! Преди 1 година(и), 2 месеца  
Свежо, розово, апетитно. Така изглежда месото от витрините на всеки един голям супермаркет. Оказва се обаче, че в 90 на сто от магазините предлаганото месо дълго е лежало вкочанено в лед.

Двама студенти, работили в известен хипермаркет разказват, че „перат“ месото с накисване, преди да го пуснат на пазара, научи HotArena.net. А разкритията им направо смразяват кръвта.

„Потребителите си нямат и представа какво ядат. Месото се размразява, после се накисва за известно време с някакъв уж безвреден химикал. После се отцежда добре и става като чисто ново. Дори опитни готвачи могат да бъдат заблудени“, разказват служители.

Залежалите по витрините мръвки пък се мариноват с подправки и масла и отново се връщат в търговската мрежа.
Дъхът се убива със специални билки, а клиентите с радост купуват залежалото месо, без дори да подозират какво носят в домовете си.

От най-залежалата животинска стока се прави кайма. Дори готовите кюфтета и кебапчета излизат от нея. Контрол върху пробутването на старо месо за свежо е почти невъзможен.

Никой не може да каже колко дълго е било замразено месото, след като премине „специалното“ пране.

Охладените месни продукти са още по-голяма заплаха за здравето на клиентите. Тъй като дори не се съхраняват както трябва.
Затова единствения начин да сте сигурни, че ядете прясно месо е наличието на кръв. В пресните мръвки винаги има кръв, колкото и да ги миете. Докато в замразените само прозрачна течност.
Друг начин да сте поне малко сигурни, че едно месо е прясно, е да си го вземете с кост. Гаранцията не е голяма, но поне има минимален шанс месото да не е престояло прекалено дълго.

Още по-шокиращо е положението с телешкото месо. Внесените от Аржентина или Бразилия мръвки претърпяват такива процедури, че ще ви се изправят косите. За да бъде намалено митото върху него, то се изсушава в специални машини, а след вноса отново минава обработка – поставя се в перални пълни с осолена вода и се върти около 2 часа, докато достигне нормални размери. При това не е съвсем сигурно, че процедурите са безопасни. „Виждал съм с очите си как се приготвя за изнасяне в магазина подобно телешко. Повярвайте ми, ако всеки консуматор стане свидетел на тази процедура със сигурност ще стане вегетарианец“, разказва един от работниците.

Съветът му е да се купува само българско телешко месо и то задължително с кост, за да сте сигурни, че е прясно. И е най-добре да заложите на кварталната месарница, а не на големите вериги.
 
Записано в лога Записано в лога  
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#5775
Отг: Месото! Преди 5 месеца, 2 седмици  
Вижте технологията за приготвяне на кренвирши:

https://www.facebook.com/aktivenizdrav/videos/1726342584299129/

Който е ял кренвирши - всичко е ял!
 
Записано в лога Записано в лога  
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Отиди най-отгоре Отговори