shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 19.08.2019 г.
ekip7-small-2019-8-19.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Раздаваха телешко на нуждаещи се за Курбан байрам
15 August 2019 - Оживление

За поредна година стотици килограми телешко месо бяха раздадени на социалнослаби, възрастни, болни и други нуждаещи се от селата на Лудогорието, както и в областния град, в последния ден на Курбан байрям. Дарението е предоставено от Червения полумесец в Турция, а в района бе раздадено по домовете на хората от работна група координатори в състав Ердинч Имамоглу, Неждет Мюджелип и независимия общински съветник от Разград Рейхан Вели.

Продължава...
 
Забавления за децата в Исперих
15 August 2019 - Оживление

В Исперих се провеждат творчески ателиета „Знам и мога“ с участието на деца от града. В чталището беше осъществено „Лего констроиране“ и ателие „3D пъзели“. Последваха игри и забавление под ръководството на учителка Миланка Михайлова. Малчуганите от Исперих се докоснаха до вълшебния свят на приказните.

Продължава...
 
Как са се събирали данъците в Разградско преди 3-4 века
15 August 2019 - История

Преди по-малко от две години запалените привърженици на сериалите от малкия екран се дивяха пред поредицата за Кьосем султан „Великолепният век“. Едва ли обаче някой свързва финала на този филм и по-точно оставането на престола на малолетния султан Мехмед IV с една негова „редова“ заповед достигнала до нас – относно „събирането на налога върху овцете в казата Херазград“ от 1655 г. С изпълнението на височайшата султанска воля е натоварен местният кадия Махмуд – представен в текста като „образец на равните си“.

Продължава...
 
Възпоменание за разградчанин, загинал за църковна свобода
15 August 2019 - Новини

Днес в 10.30 часа ще бъде отслужена заупокойна панихида в памет на загиналия в борбите за независима Българска църква разградчанин Атанас Попкръстев. Събитието ще се състои на лобното място на разградския родолюбец, намиращо се над Хаджикостовата чешма в града /района на Старите гробища/.

Продължава...
 
Браво, разградчани, хора сте!
15 August 2019 - Оживление

Възмутително, обидно, позорно и греховно е това, че държавата не отделя достатъчно пари за модерно и навременно лечение на българските деца! В корупционни схеми потъват милиони левове, а всеки ден четем призиви за животоспасяваща помощ за деца.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 15 от 28370
Advertisement