shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 19.01.2018 г.
ekip7-small-2018-1-19.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Римски легиони и гладиаторски битки ще оживеят в Абритус
29 October 2008 - Култура

 

Отблясъци от мечове, гладиатори, щитове и шлемове, колесници, хубавици и... военна чест. Това е нова туристическа атракция, която се подготвя в Разград. По идеен проект на Община Разград и Историческия музей, древният Абритус ще възкръсне за нов живот. По едно и също време на годината, най-вероятно по време на майските културни празници, столицата на Лудогорието ще посреща туристи от целия свят, жадни да видят исторически възстановки на автентичен терен от римската епоха.

Продължава...
 
Николай ЕНЧЕВ, отдел „Култура и туризъм“ : Искаме да възстановим последната битка на император Траян
29 October 2008 - Интервю

 

Г-н Енчев, откъде ще се намерят пари за реализирането на идеята за исторически възстановки?


Проектът е мащабен. Фактът, че не се предвижда като еднократен акт или еднократна презентация, подсказва, че ще се търси цялата гама от възможности на финансиране. На първо място общинската администрация е поела ангажимент да осигури финансиране на процедурите по регистрация на клуба. Оттам нататък със структурирането на клуба, с приемането на неговия устав и ръководство ще се търси изграждането на план за действие. Но пред нас като възможност са оперативните програми на Европейския съюз. Глава за финансиране на култура не е отваряна. Но пък се финансират направления от сферата на туризма.


Продължава...
 
Разград в топ 10 на най-добрите български градове
29 October 2008 - Новини

 

Разград е в десетката на най-добрите за живеене градове в България, става ясно след обявяване на окончателните резултати от проучването на “Дарик” и “24 часа”. За втора поредна година съревнованието спечели Варна. В топ 10 влязоха още София, Пловдив, Велико Търново, Тетевен, Благоевград, Смолян и Кюстендил.

Продължава...
 
Одобриха четиримата носители на „Никола Икономов“
29 October 2008 - Новини

 

В необятното Интернет-пространство има само два материала, свързани с Лиляна Пчеларова. Единият е за това, че е отказала да бъде номинирана за почетен гражданин на Разград, а вторият е озаглавен „Баби се съдят за място в тв шоу“. Какъв точно е приносът й за културния живот на Разград, че е предложена за удостояване с наградата „Никола Икономов“? Въпросът, зададен от СДС-съветника Иво Димитров, предизвика близо 40-минутна дискусия на вчерашната сесия на Общинския съвет.

Продължава...
 
Апелативният съд остави Дотков в ареста
29 October 2008 - Kрими

 

44-годишният варненец Васил Дотков, на когото Разградска окръжна прокуратура повдигна обвинение за разпространение на амфетамини, остава в ареста. Постановената от Окръжен съд-Разград постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ вчера беше потвърдена и от Апелативния съд във Варна. Горната инстанция прие изцяло мотивите на РОС и обяви решението за законосъобразно.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 4371 4372 4373 4374 4375 4376 4377 4378 4379 4380 Следваща > Последна >>

Резултати 21886 - 21890 от 23693
Advertisement